Idag skall vi prova på att brygga ‘Lilla köksbryggeriets‘ nya kreation “BRRRR“. Det är en klassisk ‘Amerikansk Brown Ale‘ (4D enligt SHBF) som förhoppningsvis kommer att bli trevlig. Den är mer humlerik och med något större och kraftigare kropp än den engelska motsvarigheten.

Köksbryggeriets eget favoritrecept! En American Brown Ale med amerikansk humle för att ge ölen en extra skjuts för smaklökarna (och näsan). Karamellmalten och de få procent av chokladmalt som är inkluderade ger ölen en rostad ton som skapar en spännande mix tillsammans med humlens beska.

Amerikansk Brown Ale (Lilla köksbryggeriet)Denna görs med en karamellmalt samt en hel del torkad malt (för att slippa vara beroende av mängden socker vid själva mäskningen).

Mäskningen gick väldigt bra och man ser redan nu en härlig brun färg. Jag väljer att recirkulera vörten fem gånger pga. att jag vill få en så klar slutprodukt som möjligt. Mitt filter fungerar bra och separationen från malten går strålade.

OG för kreationen blev 1,052 och nu får den vila i två veckor i mörker vid 20 grader.